REC Banat REC Banat
REC Banat REC Banat

Završna faza napredne obuke iz preduzetništva u okviru projekta “Istraži svoj biznis – Faza 2“

Datum objave: 11-09-2017

Projekat “Istraži svoj biznis – Faza 2“, koji Regionalni edukativni centar Banat realizuje u partnerstvu sa 7 organizacija iz javnog i privatnog sektora na teritoriji 3 lokalne samouprave (Kikinda, Novi Sad i Stara Pazova), ulazi u završnu fazu implementacije.

Nakon uspešno realizovane osnovne obuke iz preduzetništva koja je obuhvatila više od 90 mladih nezaposlenih lica sa teritorije navedenih lokalnih samouprava, usledila su prva eliminaciona takmičenja na kojima su učesnici predstaviljali svoje poslovne ideje/modele pred članovima stručne komisije projekta. U drugu fazu projekta plasiralo se 32 učesnika (po 1o učesnika u Kikindi i Novom Sadu i 12 u Staroj Pazovi), koji su u okviru dvomesečne napredne obuke iz faze “modeliranja” poslovne ideje  prešli u fazu “planiranja” i kroz kontinuiran rad sa mentorima i projektnim partnerima iz privrede proveravaju da li oko njihove ideje može da se razvije poslovni plan koji bi trebao da pokaže održivost i opravdanost ulaganja resursa u poslovni poduhvat.

U toku je završna faza napredne obuke iz preduzetništva, a krajem septembra biće održana i finalna takmičenja u sve tri lokalne samouprave, na kojima će biti odabrano ukupno 12 učesnika sa najboljim poslovnim planovima i idejama (po 4 u svakoj lokalnoj samoupravi), koji će nakon registracije svojih privrednog subjekta osvojiti vredne novčane nagrade i mentorsku podršku u prvoj godini poslovanja, koja je ujedna i najkritičnija za njihov dalji razvoj I opstanak na tržištu. 

Projekat je finansijski podržan od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a realizacija traje do februara 2018. god.


RCR Banat Pokrajinski sekretarijat Opština Kovačica Kancelarija za LER Novi Bečej RPK Pančevo RPK Zrenjanin Edukativni centar Novi Sad Grad Zrenjanin VTS Zrenjanin